Kezdőlap
Használat feltételei
Kapcsolat
Aktuális hírek
Eladó kiscicák
Kezdőlap
Angol bulldog
Szibériai macska
Sphynx macska
Chihuahua
Eladó kiskutyák
Galéria
Angol bulldog


Az angol bulldog természete

A bulldog - különösen a kölykök - nagy bohóc lehet. Tipikus mosollyal az arcán folyton valami rosszaságon töri a fejét, főleg ha úgy látja, hogy a gazdi örömét leli a mutatványaiban. De a bohóckodás ne tévesszen meg senkit. Ha a helyzet úgy kívánja, bármi áron megvédi a szeretteit.

 COCAIN A KEZDET

COCAIN NAPJAINKBAN

A bulldog nagyon gyengéd
és türelmes a gyerekekkel.

Egy igazi családcentrikus kutya

A bulldog tipikusan társasági kutya, ezért nem nagyon kedveli, ha hosszú időre egyedül kell maradnia. Sokkal jobban szereti, ha a gazdi közelében heverészhet a padlón, vagy a kanapén. Egy szerető, hűséges kutya, aki minden alkalommal fenékriszálással fogad, nem számít, hogy 5 órája mentél el, vagy akár 5 perce.
A bulldog egy igazi családi kutya és annak ellenére, hogy egy zömök, ügyetlen kutya, a gyerekekkel kifejezetten gyengéd és türelmes.

Angol bulldog

Tanítás és engedelmesség


A rossz híre ellenére nagyon jól tanítható,
csak meg kell találni, hogy mi motiválja.

Az a hír járja a fajtáról, hogy nagyon nehezen taníthatóak. Ez általában csak akkor igaz, ha a túl durva és szigorú nevelési módot alkalmazunk. A bulldognak nagyon fejlett igazságérzete van, ha magáról van szó. Amint úgy érzi, hogy nem fair az, amit teszünk vele, behúzza a féket és az ellentétét teszi annak, amit akarunk. Ha együttműködésre akarod bírni, akkor találd meg, hogy mi motiválja (jutalomfalat, játék, dícséret) és egy kezesbárány válik belőle. Ezt bizonyítja az is, hogy már sok bulldog bizonyított engedelmességi vizsgákon, agilityn és más kutyás sportokban.
Az egyetlen hátránya, hogy nem mindig egyezik az ő elképzelése a gazdiéval. Nagyon csökönyös, csak akkor tesz meg valamit, ha ő is szeretné. Márpedig a bulldog nagyonis tudja, hogy mit szeret – a kényelmet, a napon heverészni, enni, játszani. A számára értelmetlen gyakorlatok ismételgetése nem mindig szerepel a listán. Tehát a jó bulldog tulajdonosnak meg kell tanulnia, hogy mivel tudja együtműködésre ösztönözni.

TÉVHIT: A bulldogok veszélyesek a haszonállatokra

Angol bulldog

Nyugodt, és kiegyensúlyozott, jobban érdekli a játék, mint a civakodás.

 

Ez a mítosz abból származik, hogy az ősi bulldogok munkája a bikák és más nagyobb állatok harképtelenné tétele volt, ám mára már nagyonis messze esett az alma a fájától. A mai bulldogok többsége egész életében nem is lát bikát, vagy ha mégis, akkor fogalma sem lenne, hogy mit kezdjen vele. Ez nem azt jelenti, hogy ha egy bika megtámadná a szeretett gazdit, akkor elutasítaná a kihívást. Ebben a kűzdelemben viszont mindenképp a kutya húzná a rövidebbet, mert a testfelépítése és adottságai már jócskán eltérnek a harcos őseitől, ezért mindenképp kerüljük el, hogy ilyen szituációban találja magát.

TÉVHIT: Nehezen jön ki más kutyákkal

Ez a tévhit is a múlt kísértete, ami az egykori harci kutya mivoltából ered. A mai bulldog végtelenül nyugodt és kiegyensúlyozott személyiségű, jobban érdekli a játék, mint a civakodás. A testalkatuk és a hihetelen fizikai erejük miatt másképp játszik, mint a legtöbb kutya és ez okozhat köztük nézetletérést. Nagyon ritkán kezdeményez harcot, de ha provokálják, akkor felveszi a kesztyűt.

Bezár

happy_easter.jpg.png